HTML

Címkék

ajánló (11) bogyó (1) cuki (1) dekor (3) divat (1) fun (2) gasztro (21) kenyér (2) kreatív (6) öko (2) ősz (4) private (6) program (3) Címkefelhő

Just for fun

Friss topikok

Linkblog

2011.12.09. 16:54 Viki*

Császármorzsa

Namost. Ez úgy volt, hogy én nem szeretem a császármorzsát, de Férjem rendszeresen emlegette, hogy anyukája milyen finomat csinált. Aztán egyszer elővettük a régi kézzel írt szakácskönyvet, és megcsináltam abból. Utána egy évig kb. minden héten ezt ettük… Hihetetlenül finom, és bár sok idő míg elkészül, a nettó, munkával töltött része nagyon kevés.

 

Hozzávalók: 15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár

 

Elkészítés: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.  

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://justff.blog.hu/api/trackback/id/tr923451575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása