Már megkaptam a kritikát, hogy mindig csípőset rakok fel a blogra, de ez van, mi nagyon szeretjük… Ha nem lenne már egy hasonló blog, tuti Chili & Fokhagyma lett volna a címem, mert ez a két kedvenc hozzávaló itthon… Nincs is annál finomabb, mint amikor az olivaolajban pirított chili és fokhagyma isteni illata belengi a lakást. Na, visszaveszek, mert ez már-már amolyan Nigellás költői túlzás volt…
Szóval van ez az étel, ami igencsak különleges számomra. Ennek több oka is van, egyrészt mert ez egy nagyon finom étel, aki szereti ezt a keleti ízvilágot, annak eddig még nagyon bejött. Másrészt ez talán az egyetlen olyan étel, amit a férjemmel közösen ismertünk meg, együtt ettük először. Harmadrészt pedig mivel ezt legtöbbször ő szokta főzni, nekem aznapra pihit jelent….
Egyébként csak mi hívjuk csípősnek, eredetileg a tv paprikán láttuk, ott Mazsolás csirke keleti stílusban címen futott, de ez túl hosszú, ráadásul nem túl találó. Aki nem szereti a csípőset, szerintem chili nélkül is megcsinálhatja, úgyis finom lesz.
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell filé, 1-2 fej fokhagyma, 5 dkg friss gyömbér, 25 dkg sárgarépa, 1-2 csokor újhagyma, 15 dkg sűrített paradicsom, 3-4 evőkanál méz, egy marék mazsola, 1-2 dl szójaszósz, 1-2 chilipaprika
Elkészítés: Serpenyőben olajat hevítünk, a chili paprikát, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért megpirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm hosszú hasábokra vágott újhagymát és rácsorgatjuk a mézet. Erre az alapra tesszük a felkockázott csirkemellet, majd az egészet sózzuk (vigyázzunk vele a szójaszósz miatt!), borsozzuk. Miután megpirult, belekeverjük a mazsolát, a paradicsom sűrítményt, ha szükséges kevés vizet, a kb 5 cm hosszú hasábokra vágott répát és a szójaszószt. Kb 15-20 percig fedő alatt főzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.