Nem vagyok egy nagy húsevő, de van pár dolog, aminek nem tudok ellenállni. Ilyen a hajszálvékony rántott hús, a tatár bifsztek, és a fasírt. A fasírt jöhet krumplipürével, salátával, majonézes krumplival, zsömlében, vagy csak úgy magában…
Hozzávalók: fél kg darált sertéshús, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, zabpehely liszt (darált zabpehely), zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika
Elkészítés: A hagymát nagyon(!) apróra felvágom. Egy tálba teszem a húst, a tojást, a hagymát, belenyomom a fokhagymát, és a fűszereket. Ezeket összekeverem egy villával és annyi zabpehely lisztet (ha nincs zsemlemorzsát) keverek bele, hogy puha, de formázható állagú húspépet kapjak. A masszából vizes kézzel golyókat formázok (én szeretem, ha kicsi, olyan 3-4 cm átmérőjű) és beleforgatom a zsemlemorzsába. Egy kicsit összelapítom és bő olajban kisütöm. A fasírtokat jól át kell sütni, ezért nem forró olajban, hanem takarékon sütöm (nálam a kerámialaposon a 9-es skálán 6-oson).
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.