HTML

Címkék

ajánló (11) bogyó (1) cuki (1) dekor (3) divat (1) fun (2) gasztro (21) kenyér (2) kreatív (6) öko (2) ősz (4) private (6) program (3) Címkefelhő

Just for fun

Friss topikok

Linkblog

2012.01.29. 12:57 Viki*

Fasírt - ahogy én készítem

Nem vagyok egy nagy húsevő, de van pár dolog, aminek nem tudok ellenállni. Ilyen a hajszálvékony rántott hús, a tatár bifsztek, és a fasírt. A fasírt jöhet krumplipürével, salátával, majonézes krumplival, zsömlében, vagy csak úgy magában…

Hozzávalók: fél kg darált sertéshús, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, zabpehely liszt (darált zabpehely), zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika

Elkészítés: A hagymát nagyon(!) apróra felvágom. Egy tálba teszem a húst, a tojást, a hagymát, belenyomom a fokhagymát, és a fűszereket. Ezeket összekeverem egy villával és annyi zabpehely lisztet (ha nincs zsemlemorzsát) keverek bele, hogy puha, de formázható állagú húspépet kapjak. A masszából vizes kézzel golyókat formázok (én szeretem, ha kicsi, olyan 3-4 cm átmérőjű) és beleforgatom a zsemlemorzsába. Egy kicsit összelapítom és bő olajban kisütöm. A fasírtokat jól át kell sütni, ezért nem forró olajban, hanem takarékon sütöm (nálam a kerámialaposon a 9-es skálán 6-oson).

DSC_0112_web.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro


A bejegyzés trackback címe:

https://justff.blog.hu/api/trackback/id/tr153967960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása