A finomlisztből készült kenyér után jöjjön a következő változat, amit teljes kiőrlésű liszttel csinálok. Ez a kenyér továbbra is könnyű, puha, ropogós héjú lesz, azoknak is teljesen fehérkenyér-szerű, akik nem igazán szeretik a teljes kiőrlésű kenyereket - például nálunk a gyerekek.
A finom lisztből készült változathoz képest annyi változik, hogy az 50 dkg lisztből 25-30 dkg (ahogy éppen sikerül) teljes kiőrlésű rozsliszt, és egy kicsit több folyadék kell hozzá.
Hozzávalók: 20 dkg finom liszt, 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 csomag porélesztő, 3 dl meleg víz, 2 dl tej, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor
Elkészítés: lásd a finom lisztes változatnál.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.