Jaj, ez nagyon finom, próbáljátok ki. Nekem az eredeti receptben kevés egy kicsit a méz, úgyhogy megdupláztam. Édesen szeretem…
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 250 ml tejszín (ha nincs ennyi, akkor tejjel lehet pótolni), 15 dkg méz (vagy ennek megfelelő cukor), 1 csomag szárított élesztő (vagy fél kocka friss), 3 tojás
Elkészítés: Az összes hozzávalót egy tojássárgáján kívül (azzal majd a tetejét fogjuk megkenni) beleöntjük egy tálba, és a robotgép dagasztó karjával összedolgozzuk. Meleg helyen kb 2 órán keresztül érdemes keleszteni. Utána át kell gyúrni a tésztát, majd 1/3 – 2/3 arányba elosztani. Mindkét részt három részre venni és hosszú „kukacokat” gyúrni belőle. Ekkor össze kell fonni az alsó nagyobb rész három kukacát, aztán egy kicsit középen lelapítani, megkenni a tojássárgájával, és ráfonni a kisebb adag kukacait. Ebből ilyen két emeletes fonott kalács lesz. Ha kész, az egészet meg kell kenni tojássárgájával. 180 fokos sütőben 30-35 percig sül.
Tipp: ha reggelre szeretnénk friss kalácsot, akkor érdemes este összekeverni, megformázni és a tepsin reggelig keleszteni, és már csak gyorsan kisütni, most én is így csináltam.
A fotóért utólag is bocsánat, nagyon béna lett :((
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.