Tényleg igyekszem kerülni a mesterséges cuccokat, és igyekszem amit csak lehet itthon csinálni… Több-kevesebb sikerrel persze. Mert a lustaság nagy úr… Már régebben is voltak kenyérsütős időszakaim, de valahogy mindig abbamaradtak. Most valahogy megint előkerült a téma, és újra meg kellett állapítanom, hogy nagyon hamar kész van, a végeredmény viszont minden várakozást felülmúl.
Hihetetlenül jó érzés kenyeret sütni, amikor kész van nézegetni, hogy jéééé, ezt tényleg én sütöttem?!?!?!? Bár próbálunk egyre inkább a teljes kiőrlésű lisztek irányába haladni, mégis most az első kenyér recept fehérlisztből lesz. Mert nagyon finom. Később jövök tk kenyérrel, és ha végre időm engedni a kísérletezést, akkor a többi már a listámon szereplő finomsággal is!
A kenyér az ötlete és a kiinduló recept innen.
Hozzávalók: ½ kg finom liszt, 1 csomag porélesztő, 3 dl meleg víz, 1,5 dl tej, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor
Elkészítés: A hozzávalókat robotgéppel összekeverem. Másfél óra pihentetés után a videóban mutatott módon (2:20-nál kezdődik) összehajtogatom. Közben a sütőt már előmelegítem 230 fokra, ahova beraktam az edényt is melegedni – én kacsasütő jénait használok. Bármilyen üveg vagy vas edényben lehet sütni, de olyat kell választani, aminek van fedele is. Azért kell előre berakni, mert ha forrón tesszük bele a tésztát, akkor nem ragad oda. Szóval amikor a sütő már bemelegedett, a jénai forró, a tésztát meg meghajtogattuk (és hajtogatással lefele beletettük az edénybe), akkor jöhet fedővel 30 perc sütés, majd még 10 perc fedő nélkül.
Isteni finom kívül ropogós-belül puha fenyér kenyeret kapunk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.