Én imádom, Férjem nem szereti, de megeszi, Pót-Fiam nem szereti és nem eszi meg. Mivel ma egyedül vagyok (Hiányzol!), lehetek önző, semmi akadálya vacsorára.
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 3 közepes sárgarépa (ha nincs répaimádó kutyád, akinek odaadsz egyet hámozás-aprítás közben, akkor elég kettő is), 2 dl tejföl-tejszín
Elkészítés: A karfiolt megmosom és rózsáira szedem. A répát meghámozom és karikára vágom. Olivaolajon megpirítom a sárgarépát, majd a karfiolt. Felöntöm kb 1-1,5 liter vízzel, sózom, borsozom, vegetázom. Ha megfőtt, akkor hozzáadom az előtte a lével hőkiegyenlített tejföl-tejszín keveréket. (Ha van itthon minden, én kb fele-fele szoktam, de jó csak tejföllel is.) Megvárom, míg újra felforr, és már kész is. Én szeretem, ha savanyú, ezért csalni szoktam, a végén belelöttyintek egy kis citromlevet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.