Sokáig gondolkodtam, hogy mi lesz majd a blog első igazi bejegyzése. Aztán rájöttem, hogy felesleges ezen törnöm az agyam, felesleges keresnem a szavakat, meg a legmegfelelőbb témát. Merthogy úgy egyrészt sosem lesz blogom, másrészt nekem sosem szokott összejönni ha valamire nagyon készülök. Így hát gondoltam csak úgy belevágok. És mivel ma is ettünk, gondoltam kezdjünk is mindjárt egy-két friss recepttel. Mert azért én mégiscsak enni-inni-sütni-főzni szeretek a legjobban.
Ma kettecskén voltunk Botonddal, ezért ebédre csak leves + süti kombóval készültem. (Gondoltam ezzel kihúzzuk, amíg az én nemnormális szorgalmasan sportoló férjem hazajön a mai megmérettetésről és leülünk együtt enni.
A leves (és a süti is) tegnapról maradt. Sok-sok éven át nem ettünk paradicsomlevest, tavaly egy „sokgyerekes” nyaraláson került elő az ötlet. Természetesen betűtésztával (mivel mással???). Azóta is rendszeresen fel-felbukkan. És ahogy itthon mondjuk: érdekes módon ez mindig elfogy. Mert finom.
Én így készítem a paradicsomlevest: egy lábosban felteszek paszírozott paradicsomot (én az Aldiban kaphatót szeretem legjobban) és egy kis vizet, VAGY paradicsomlevet, beleteszek egy kisebb zellert (kettévágva) és egy fej hagymát (egyben). Cukrozom, sózom. Ha felforrt, takarékra teszem és még negyed órát főzöm. Ekkor kiveszem a zellert és a hagymát, helyette belekerül a betűtészta, vagy a rizs. (Jééééééé, a rizs rövid i?) Ha ez is megfőtt (további 15 perc), tálalom.
A desszert: Tejszínhabos-Málnás-BROWNIE. Szerintem ez nem igényel több magyarázatot. Látszik rajta, hogy milyen. De el kell árulnom, még annál is finomabb volt. Most először „extráztam”, eddig mindig csak magában ettük. Úgy is finom volt, de ez így… Mmmmmmm… Mennyei.
Brownie
Hozzávalók: 190 g vaj, 190 g jó minőségű étcsokoládé, 3 nagy tojás, 1 vaníliarúd, 250 g cukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy kapcsos kerek tortaforma alját sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki a tojást, a vaníliát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet. Kanalazzuk a tortaformába. Kb. 25 percig süssük. A tetejére 250 ml tejszínt verjünk fel két csomag vaníliás cukorral és szórjuk meg friss málnával.
Az brownie Nigella receptje alapján készült, innen.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
KicsiKató 2011.07.03. 23:02:09
Üdv a blogvilágban, sok évnyi exchibicionizmust és sok-sok olvasót kívánok neked!:)
David Brent 2011.07.06. 19:49:14
Igazság szerint én még két nap múlva is ettem, hab és málna nélkül, és úgy is isteni volt.
amanitaverna 2011.07.07. 23:23:25
amanitaverna 2011.07.07. 23:24:52