Mivel mostanában igyekszünk kerülni az előre elkészített ételeket, meg minden olyat, amiben nem tudjuk, hogy mi van, ezért néha-néha nagyon nehéznek érzem a dolgokat… Így volt ez tegnap is, a tescoban voltam (vettem egy isteni szalmakalapot a nyaralásra féláron), megláttam a gyorséttermeket és beugrott, hogy nekem csípős csirkeszárnyat KELL vacsoráznom. Ráadásul a tegnapelőtti félresikerült padlizsán-cukkini vacsora után úgy éreztem Balázsnak is kell egy kicsit törlesztenem, úgyhogy tökéletesnek tűnt az ötlet. Itt jött a következő bibi: ahogy én már egyszer-kétszer ilyet csináltam, ott bő olajban kellett kisütni a csirkeszárnyakat – ezt pedig szintén kerüljük mostanában. Megvettük a hozzávalókat és fél óra alatt találtunk is a fűszerpolcon egy olyan sültcsirke-fűszerkeveréket, amiben nem volt nátrium glutamát (pedig milyen finom is az…) Így felhívtuk Balázs kolléganőjét (akivel nem ismerjük egymást, de innen is üzenem neki, hogy küldje nyugodtan a receptes e-maileket, mert szeretem őket), hogy Ő hogy szokta csinálni. Elmondta, megcsináltuk. És imádtuk. Tökéletes lett. Úgyhogy ezúton is köszönjük a receptet. Márványsajtos mártogatóst (tejföl + márványsajt + fokhagyma + újhagyma + só + bors) és répahasábokat ettünk hozzá.
Kentucky csirkeszárnyak
Hozzávalók: csirkeszárny, olivaolaj, só, bors, kentucky fűszerkeverék, erős pista (vagy chilipehely)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A csirkeszárnyakat megmossuk, megtöröljük, levágjuk azt a kis kiálló felesleges részt (nem muszáj). Egy tálba tesszük, és megszórjuk a fűszerekkel és egy kis olivaolajjal. Jól bedörzsöljük. A sóval érdemes vigyázni, mert a legtöbb fűszerkeverékben is van. Esetleg még egy kis mézzel is meg lehet bolondítani. A fűszeres húst betesszük a sütőbe, alufólia alatt 45 percig, majd a grill legmagasabb fokozatán pirulásig sütjük. Én ropogósan szeretem, ezért elég sokáig bent hagytuk még (10-15 perc?). Isteni finom, belül omlós, ízletes, kívül ropogós csirkeszárnyak lettek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.