HTML

Címkék

ajánló (11) bogyó (1) cuki (1) dekor (3) divat (1) fun (2) gasztro (21) kenyér (2) kreatív (6) öko (2) ősz (4) private (6) program (3) Címkefelhő

Just for fun

Friss topikok

Linkblog

2011.09.04. 17:44 Viki*

IKEA – Szerelem és gyűlölet egyszerre

Ma egyedül voltam délelőtt, mert Férj elment futni. Kertészkedést terveztem, de kiderült, hogy banzáj lesz a kertben, úgyhogy úgy döntöttem, hogy lelépek és elmegyek csavizni. (Na nem vagyok én az a szülcsinapcsis típus, de ezt nemrég hallottam, és annyira szar, hogy megfogott, gondoltam megismertetem veletek is :)

 
Első utam a Camponába vezetett, mert be kellett mennem C&A-ba. Ugyanis a múlt héten úgy döntöttem, hogy meglepem magam valamivel, egy nagyon szép barna, csónaknyakú, rövidujjú kötött tunika-pulóverre esett a választásom. Hazajöttem, nagy büszkeséggel mutatom Férjnek a szerzeményt, mire közli, hogy már van egy pont ugyanilyened Drágám. Télleg vazze, hol van már a tavalyi hó, nem emlékeztem. (Megjegyzem nem is pont ugyanilyen, mert annak kb 5 cm-el hosszabb az ujja, és nincsenek rajta zsebek!) Még én is beláttam, hogy két hasonló darab teljesen felesleges, ezért ma visszavittem és kicseréltettem egy feketére. Küldetés teljesítve. Természetesen a többi dolog amit akartam, nem jött össze, mert A) az Ildi által ajánlott új Essence szempillaspirál vásárlás meghiúsult, mert a dm-ben nem volt Essence, B) az antihisztaminos szemcseppem receptjét otthon hagytam, ezért nem tudtam kiváltani, úgyhogy marad a vakarózás…
 
Következő utam az IKEÁ-ba vezetett. Egyrészt mert meg akartam venni a zuhanykabinba a tartópolcokat. Másrészt mert már kétszer voltam úgy portörlőért, hogy nem sikerült venni, úgyhogy eldöntöttem, hogy ma nem jövök haza nélküle. Harmadrészt, mert meg akartam kérdezni, hogy a levehető huzatos kanapénkra lehet-e kapni huzatot, mert elszakadt. És a legfontosabb: mert itt a legjobb csavizni.
 
Lássuk csak sorjában:
 
Először is megkérdeztem a kanapé osztályon a srácot, hogy van-e huzat a kanapénkra. A kb 20 éves és 20 kg-s srác száját húzgálva közölte, hogy DE HÁT AZ EGY TÍZ ÉVES KANAPÉ!!! Azért miután tényleg nagyon elszégyelltem magam, hogy egy ilyen ősrégi szart még nem akarok kidobni a kukába, és szeretnék csaj új huzatot rá, felvilágosítottam, hogy az lehet, hogy tíz éve kezdték el gyártani, de a mi példányunk még csak öt éves. Nem értem, most én vagyok a hülye? Mi bútort évekig tartó használatra veszünk, nem egy évre… Majd még azt is közöltem vele, hogy nagy szemétségnek tartom, hogy már nem árulják, miközben az ember leánya pont azért vesz ilyet, hogy ha tönkremegy, tudjon rá újat venni, de úgy látszik tök feleslegesen, ha beszüntetik, mire tönkremegy. Mondjuk ettől, hogy ezt megmondtam neki, csak egy kicsit lett jobb, mert még ugye mindig itt van a szakadt huzatos kanapénk, amivel valamit kezdeni kéne. (Egyébként ugyanígy megjártuk a beépített szekrénnyel. 1-2 évvel lakásfelújítás előtt direkt ott vettünk szekrényt, hogy lakásfelújítás után, amikor nagyobbat akarunk, már csak bővíteni kelljen. Persze, hogy mire oda jutottunk, megszűntették ezt a színt, így lett két színű a gardróbunk váza – ezt nem szokta észrevenni senki – ellenben a közel 3 méternyi padlótol-plafonig tartó tükörajtókkal a hálónkban – na azt már igen - huncut mosollyal. Jó, oké, tudom, hogy a pornófilmekben vannak ilyen tükrös hálószobák, már csak egy valamire való darab hiányzik a plafonról, ez van ilyen és kész, köszi ezt is IKEA.) Szóval ez volt a gyűlölet rész. A többi a szokásos szerelem, jobbnál jobb dolgok, lehet nézelődni, álmodozni, Kánaán, ameddig csak a szem ellát.
 
A zuhanykabinba a polcot szerintem baromi praktikusan és gazdaságosan megoldottam - a konyhafelszerelés osztályon. Ezután végig a feltalálók büszke mosolyával vonultam, egészen a fürdőszoba-felszerelésekig, ahol ismét rá kellett jönnöm, hogy nem én szartam a spanyol viaszt, ugyanis ott is ki volt téve. Elöljáróban annyit, hogy BYGEL sorozatból választottam tartókat. Ha felkerültek a falra, akkor majd hozok képet! Viszont szerintem tényleg tök jól megoldottam 2-3 ezer forintból ezt a kérdést. Az eddigi lehetőségek minimum 8-10 ezer forintos kiadást jelentettek volna (és akkor megvettük volna a legolcsóbb, leggagyibbat), így, lányok-nők-asszonyok közt szólva rögtön konstatáltam az apró, de az IKEA-ában annál többet érő tényt: spóroltam kb 8 ezer forintot :)))))))))) Aminek mi más lehetne a sorsa, minthogy fontosabbnál fontosabb, praktikusabbnál praktikusabb otthon hiánycikknek számító dolgokra költsem J
 
Úgyhogy ezek beugrottak rögtön a kosaramba:
 
LÖDDER poroló – Már többen ajánlották, hogy milyen jó, mosógépben mosható. Sokkal nagyobb élőben, mint képzeltem a kép alapján. Várom nagyon, hogy kipróbáljam.
 
IKEA 365+ Ételtároló – Az általam próbáltak közül ezt az ételtartó dobozt tartom a legjobb minőségűnek. Nagyon jól zár, nem folyik ki belőle semmi. Ami még fontos, hogy a belseje nem színeződik el. Már több féle méretben van itthon, és elhatároztam, hogy akármikor megyek az IKEÁ-ba, mindig kiegészítem a készletet. (Férj szerint még jó, hogy nem azt határozom el, hogy mindig ha arra járok veszek egy Ferrarit… De vicces.)
 
BEVARA zárókapocs – Ez mindig kell, valahogy fogyóeszköz… Tisztára mint a kiskanál…
 
SLOM Üvegedény tetővel – Ilyen is van már itthon több, sokmindenre jó, tartok benne a fürdőben mosószódát, a konyhában a hűtőben savanyúságot, de teafű tárolására is nagyon jó, és szerintem nagyon jó árban van.
 
DINERA tányér – Ilyen étkészletünk van, átmenetileg vettük, amikor meglett a konyhánk és az étkezőnk. Azóta sem hozta úgy a sors, hogy vehessek egy szép ünnepi készletet, úgyhogy ez van. Szintén minden IKEÁ-s látogatáskor kiegészítem a készletet, hogy 8 főre is elég legyen. Most lapos tányért vettem, kettőt.
 
TROFAST tároló – Amióta nagyon bio vagyok, mosásban is, azóta bizony ha nagyon koszosak a cuccok, szükség van egy kis áztatásra. Ezentúl ebben fogom…
 
ASKER konténer – Már régóta tervezem megoldani a konyhában uralkodó állapotot, ami a késeket illeti. Ugyanis volt egy tipikus fa késtartó, benne pár késsel. És vannak a fiókban kések. Igenám, de a fiókban már nem fértek el, és valamit ki kellett találni. Úgyhogy most fogtam: a késtartóból a nagy kések mentek be a fiókba, a kicsik, a fiókból kiszedettekkel együtt pedig ebbe a tartóba. A késtartó pedig a kukába… Úgyis olyan ronda volt. Amikor ezt kitaláltam, akkor Férj persze rögtön jött okoskodni tanácsokat osztogatni, hogy az úgy nem lesz jó, mert ki fog csorbulni, de már elkésett, mert akkor már rég én is kitaláltam, hogy teszek az aljába egy rongyot… Szerintem nagyon szép lett. (Ja, én nem lógattam fel, hanem csak letettem a konyhapultra.)
 
 
Egyébként úgy tűnik, hogy a kanapéhuzat kérdést is megoldottam, találtam egy elég szép színű, strapabírónak tűnő anyagot, ami illik is hozzánk, ebből fogok szerintem venni, beszegni és leteríteni a kanapét. Párnahuzatokat meg varrok valami hozzáillő színes anyagból. Na akkor legalább megvan a jövőheti projekt is… Már alig várom, mert azon kívül, hogy szakadt volt már a huzat és utáltam, amikor lakásfelújítottunk, akkor a kiegészítőket egy barna kanapéhoz igazítottuk, ami még mindig várat magára, úgyhogy ez a mostani szürke sehogy sem illik ide, így legalább színben jók leszünk… Sima ágytakaróból nem találtam olyat, amit lehet 60 fokon mosni, márpedig ez mostanában nálunk az allergiám miatt első számú kritérium lett. (Egyébként a világosbarna MINNA anyagról van szó.)
 
Összességében véve megint nagyon jó volt ikeázni. Simán fel tudnám vásárolni az egészet….
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: private kreatív dekor


A bejegyzés trackback címe:

https://justff.blog.hu/api/trackback/id/tr93202332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása