Régebben el sem tudtam képzelni… Meg sem akartam kóstolni… Aztán megszerettem, de sosem csináltam… Kolléganőm isteni finomat csinál, valahogy úgy alakult, hogy mégsem az ő receptje alapján… Köszi Móni a receptet!
A receptet Évának ajánlom, hátha nekem hisz és hajlandó kipróbálni… Megéri, meglepően nagyon finom sütemény.
Hozzávalók: 1 és ¼ bögre liszt (én graham lisztet használtam), 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 bögre cukor, ½ bögre kókuszreszelék, ½ bögre durvára darált dió/mogyoró/mandula, 2 bögre reszelt sárgarépa, ½ bögre olaj, 3 tojás, 10 dkg csoki (vagy tortabevonó), 2 dkg vaj
Elkészítés: A tojások fehérjét felverem. A száraz anyagokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom az olajat, a répát és a tojások sárgáját. Összekeverem, majd hozzákeverem a felvert tojásfehérje-habot. 20*30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütöm. Miután a sütemény a tepsiben kihűlt, vízgőz felett megolvasztom a csokit (én magas kakaótartalmú aldis tortabevonót használok) és a vajat. Ha nem elég folyékony, akkor 1-2 evőkanál tejjel hígítom. Rákenem a sütemény tetejére. Ha a csoki megdermedt, akkor lehet szeletelni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.