HTML

Címkék

ajánló (11) bogyó (1) cuki (1) dekor (3) divat (1) fun (2) gasztro (21) kenyér (2) kreatív (6) öko (2) ősz (4) private (6) program (3) Címkefelhő

Just for fun

Friss topikok

Linkblog

2011.09.17. 10:13 Viki*

Zabpelyhes keksz

Igyekszem kerülni az előre gyártott, tartósítószerekkel és még ki tudja mikkel tömött bolti élelmiszereket. Úgyhogy ha valami ilyesmit megkívánok, akkor próbálok valami itthon elkészíthető alternatívát keresni. Így találtam a nosaltyn erre a kekszre. Azóta is már többször csináltam, nekünk bevált. Legtöbbször kakaós-magvas változatban sütöm. Pillanatok alatt kész van és dobozban napokig eltárolható.

 

Zabpelyhes keksz

 

Hozzávalók: 10 dkg rozsliszt, 6 dkg zabpehely, 4 dkg kakaó, 7 dkg cukor, 1 kk sütőpor, 10 dkg olvadt vaj, 1 egész tojás, csipet só

 

Elkészítés:  A vajat a cukorral, és a tojással habosra keverem. A száraz anyagokat egy külön tálban összekeverem, majd hozzádolgozom a vajas-tojásos-cukros keverékkel. Ízlés szerint teszek bele itthon található egyéb dolgokat: mazsola, dió, mogyoró, aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokidarabkák. Ezután diónyi golyókat formázok belőle, amit kb 1 cm magas korongokká lapítok. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokon sütjük kb 15 percig. Fontos, hogy már akkor vegyük ki, amikor még úgy tűnik, hogy nem teljesen jó, különben megég. Meg kell várni amíg kihűl, úgy lesz jó az állaga, akkor már nem törik és nem morzsálódik.

 

Ahogy az eredeti receptben is írják, ez egy nagyon jól variálható keksz, a lényeg, hogy a szárazanyag 20 dkg legyen benne. Szeretem benne, hogy a cukrot leszámítva teljesen egészséges, tele van rosttal, jó reggelire, ha rohanunk, tízóraira, uzsonnára.

 

(A képen egy kókuszos, kakaó nélküli verzió látható, nem megijedni, hogy a kakaós teljesen sötét :P )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro


A bejegyzés trackback címe:

https://justff.blog.hu/api/trackback/id/tr513233486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása