Ha receptet olvasok, elég szkeptikus vagyok, ráadásul szinte csak a süteményeknél és akkor is csak első alkalommal tartom be pontosan a leírtakat. Ez így nagyképűen hangzik, de így van. Sokszor jól meg is szívom. Nagyon kevés olyan recept van, amit az első pillanattól kezde úgy csinálok ahogy van. Merthogy tökéletes. Úgy, ahogy van. Ez pedig A PIZZA. Méghozzá Jamie pizzája.
Tészta recept itt.
Pizzaszósz: paradicsomszósz (én az aldis passzírozott paradicsomot szoktam venni), só, bors, cukor, pizza fűszerkeverék, fokhagyma (Általában be szoktam keverni egy nagyobb adagot és a maradékot le szoktam fagyasztani.) Amikor a tésztát megkenem, akkor kb kétszer annyi szószt teszek rá, mint amennyit elsőre gondolnék, mert eléggé beszívja és különben száraz lesz.
Feltét: ami jólesik. Én sonkás-sajtosat szoktam a gyerekeknek, paprikás szalámis-lilahagymás-pepperónisat a felnőtteknek, olivabogyós-lilahagymásat magamnak.
Mindegyik pizza így készül: tészta + sajt (almareszelőn szoktam lereszelni) + feltét. Ebben a sorrendben. (Itthon sokan a sajtot a pizza tetejére teszik még mindig, pedig annak egy emelettel lejjebb a helye…)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.