HTML

Címkék

ajánló (11) bogyó (1) cuki (1) dekor (3) divat (1) fun (2) gasztro (21) kenyér (2) kreatív (6) öko (2) ősz (4) private (6) program (3) Címkefelhő

Just for fun

Friss topikok

Linkblog

2012.01.14. 21:38 Viki*

Kenyér #1 – DNK: Finomlisztből

Tényleg igyekszem kerülni a mesterséges cuccokat, és igyekszem amit csak lehet itthon csinálni… Több-kevesebb sikerrel persze. Mert a lustaság nagy úr… Már régebben is voltak kenyérsütős időszakaim, de valahogy mindig abbamaradtak. Most valahogy megint előkerült a téma, és újra meg kellett állapítanom, hogy nagyon hamar kész van, a végeredmény viszont minden várakozást felülmúl.

Hihetetlenül jó érzés kenyeret sütni, amikor kész van nézegetni, hogy jéééé, ezt tényleg én sütöttem?!?!?!? Bár próbálunk egyre inkább a teljes kiőrlésű lisztek irányába haladni, mégis most az első kenyér recept fehérlisztből lesz. Mert nagyon finom. Később jövök tk kenyérrel, és ha végre időm engedni a kísérletezést, akkor a többi már a listámon szereplő finomsággal is!

A kenyér az ötlete és a kiinduló recept innen.


Hozzávalók: ½ kg finom liszt, 1 csomag porélesztő, 3 dl meleg víz, 1,5 dl tej, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor

Elkészítés: A hozzávalókat robotgéppel összekeverem. Másfél óra pihentetés után a videóban mutatott módon (2:20-nál kezdődik) összehajtogatom. Közben a sütőt már előmelegítem 230 fokra, ahova beraktam az edényt is melegedni – én kacsasütő jénait használok. Bármilyen üveg vagy vas edényben lehet sütni, de olyat kell választani, aminek van fedele is. Azért kell előre berakni, mert ha forrón tesszük bele a tésztát, akkor nem ragad oda. Szóval amikor a sütő már bemelegedett, a jénai forró, a tésztát meg meghajtogattuk (és hajtogatással lefele beletettük az edénybe), akkor jöhet fedővel 30 perc sütés, majd még 10 perc fedő nélkül.

 



 

Isteni finom kívül ropogós-belül puha fenyér kenyeret kapunk.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro kenyér


A bejegyzés trackback címe:

https://justff.blog.hu/api/trackback/id/tr953546199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása